×

منوی اصلی

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.
دلیل گرانی گوشت قرمز مشخص شد

به گزارش بهارستان ایران: سازمان آمار ایران اعلام کرد که بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز عرضه‌شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در بهمن 1401 جمعاً ٣٨٬٩٧۴ تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.

بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با 20563 تن، ۵٢٫٨ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌شده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با 1۴٬٩٨۶ تن، بز و بزغاله با 2٬۵۵۴ تن، و سایر انواع دام با 8٧١ تن، به‌ترتیب ٣٨٫۴ درصد، ۶٫۶ درصد و 2.2 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در بهمن 1401 با ماه مشابه سال 1400 نشان‌دهنده کاهش ٢۴ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت در بهمن 1401 نسبت به ماه مشابه سال 1400 برای گوسفند و بره ٢٢ درصد، برای بز و بزغاله ١٣ درصد، برای گاو و گوساله ٢٧ درصد، گاومیش و بچه‌گاومیش 20 درصد و شتر و بچه‌شتر ٣ درصد کاهش داشته است.

همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور در بهمن 1401 نسبت به ماه قبل (دی) در حدود ۵ درصد کاهش داشته است.

بنابر این گزارش، «نوده فراهانی» رئیس اتاق اصناف ایران، نیز، امروز (شنبه) درباره دلایل گرانی گوشت، گفت: یکی از دلایل گرانی مشاهده یک بیماری دامی در استان کردستان که بخش قابل توجهی از دام کشور را تولید می کند است؛ به همین دلیل سازمان دامپزشکی اجاره خروج دام از استان را ندارد.

وی افزود: بعد از مدتی دامپزشکی اجازه داد که با ذبح دام و نگهداری چند روزه لاشه (برای از بین رفتن عوامل بیماری زا) در استان اجازه خروج گوشت قرمز از استان داده شد.

منبع: تسنیم

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.