×

منوی اصلی

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.
پیش بینی قیمت دلار ۱۶ بهمن ۱۴۰۱

به گزارش بهارستان ایران: قیمت دلار در دومین هفته بهمن‌ماه در تلاطم اخبار داخلی و خارجی نوسان داشت. در حالی که بازار ارز به روند‌های افزایشی تمایل دارد اما در روزهای میانی هفته گذشته، باثبات بود.

بر اساس مصوبه اخیر هیات پول و اعتبار، فعالیت مرکز مبادلات ارز و طلای ایران، از فردا یکشنبه ۱۶ بهمن‌ماه به صورت رسمی در محل بازار متشکل ارز آغاز به کار می‌کند.

دو هفته پس از انتصاب فرزین به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، وعده راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا با هدف ساماندهی و توسعه بازار داده شد. این بازار که تحت عنوان ناخدا از فردا شروع به کار می‌کند، قرار است علاوه بر عرضه اسکناس‌های خارجی، برای تامین نیازهای غیربازرگانی مردم، ارز شرکت‌های بازرگانی را نیز تامین کند.

بانک مرکزی برای افراد واجد شرایط جهت تامین ارز از طریق سامانه ناخدا، فهرستی ۳۸ موردی را منتشر کرده و این افراد می‌توانند با مراجعه به این سامانه، ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند.

فعالان بازار، در روزهای گذشته صحبت‌های فرزین را درباره دخالت مستقیم و نرخ سازی بانک مرکزی در بازار معاملات ارز آزاد، رسمیت شناختن بازار معاملات ارز آزاد توسط نهاد پولی کشور تعبیر کردند.

اینکه مرکز مبادله ارزی فرزین، با مرکز مبادلات ارزی سال ۹۱ که در بستر وزارت بازرگانی شکل گرفت چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارد هنوز در ابهام است. مرکز مبادلات ارزی مهر‌ماه سال ۹۱ با هدف جلوگیری از نوسانات شدید نرخ ارز ایجاد شد و در سال ۹۵ نیز با سیاست ارز تک نرخی، بساط آن برچیده شد.
سیگنال بازارهای موازی افزایشی است

افزایش سقف فروش ارز سهمیه‌ای، اقدام برای راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا و افزایش سود بانکی حساب‌های بلند مدت، اقدامات و اخباری بود که بانک مرکزی امید دارد با آنها از رشد شارپی در بازار ارز جلوگیری کند. اما قیمت دلار با وجود تعطیلی نخستین روز از سومین هفته بهمن‌ماه در بازار فردایی به کانال ۴۵ هزار تومانی نزدیک شده است.

از طرفی بازارهای موازی نیز سیگنال افزایش قیمت به تهران می‌دهند. درهم امارات و دلار سلیمانیه رشد محدودی داشتند و خبر سفر وزیر خارجه عراق به آمریکا آلارم رشد به سلیمانیه داد. آمریکا نیز برای قطع جریان ورودی دلار به ایران تراکنش های مالی عراق را محدود کرده و زیر نظر گرفته است.
برجامی در کار نیست

در همین راستا برزو حق‌شناس کارشناس بازارهای مالی با اشاره به حباب هفت تا هشت درصدی قیمت دلار، گفت: به طور معمول قیمت دلار به ویژه در دوره اول دولت‌ها زیر ارزش ذاتی نگهداری می‌شود و حباب مثبت می‌گیرد.

او افزود: افزایش ریسک‌های سیستماتیک و خروج جدی سرمایه دو دلیل عمده افزایش حباب این اسکناس آمریکایی است. در حال حاضر دست دولت و بانک مرکزی برای کنترل قیمت دلار به دلیل گذشتن از ژانویه و سال نوچینی بازتر است، اما شاهد این هستیم که بازارساز نمی‌تواند و شاید هم نمی‌خواهد قیمت دلار را به ارزش ذاتیش نزدیک کند.

او با اشاره به تاثیر اظهارات اخیر رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران خاطرنشان کرد: بیش از ۲ سال است که این موضوعات را از دو طرف تیم مذاکره‌کننده برجام می‌شنویم و عملا هم دو طرف نمی‌خواهند مرگ برجام را اعلام کنند، اما برجامی هم در کار نیست. بنابراین قیمت دلار هم ترند صعودی خود را بالای محدوده ۴۰ هزار تومان حفظ کرده و پایین نمی‌آید.
سیگنال‌های سیاسی به مذاق بازار ارز نیست

این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به ارزش ذاتی دلار در محدوده قیمتی ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان گفت: با توجه به رشد تورم تا پایان سال، این ارزش ذاتی بالاتر نیز خواهد رفت و این موضوع نشانه خوبی نیست.از طرفی در حوزه پولی، نقدینگی و سیاست‌های مالی نه تنها بهبودی نمی‌بینیم بلکه شاهد بدتر شدن اوضاع هستیم و همه این عوامل باعث افزایش قیمت دلار می‌شود.

او با تاکید بر اینکه تا نشانه‌های جدی در رابطه با برجام اتفاق نیافتد قیمت دلار صعودی است افزود: بروز نشانه‌های جدی در جهت توافق برجام، موضوعات سیاسی است و ما نه تنها چنین نشانه‌هایی نمی‌بینیم بلکه شاهد کاهش سطح روابط بین‌المللی کشورمان با سایر کشورها هستیم.

حق‌شناس خاطرنشان کرد: اتفاقاتی مانند موضوع آذربایجان و کاهش سطح روابط این کشور در سطح کنسولگری را شاهد هستیم. یا آلمان قصد چنین اقدام مشابهی دارد. اینکه سطح روابط با کشورهای همسایه پایین بیاید یا کشورهای اروپایی سُفرایشان را فرابخوانند، سیگنال بدی به بازار ارز می‌دهد.

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.