به گزارش بهارستان ایران: شرکت ملی گاز با اشاره به رشد 6 درصدی افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، اعلام کرد: مصرف گاز در ایران به سطح هشدار رسیده و در صورت تداوم این وضع، احتمال قطع گاز نیروگاهها وجود دارد.
مصرف بخش خانگی و تجاری با کاهش دما ۵ تا ۸ درجهایی به ۵۳۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که به معنای تخصیص حدود ۶۴ درصد تولید به مصرف است.
با ورود سامانه برودتی و کاهش دما و به تبع آن افزایش مصرف در بخش خانگی و تجاری، محدودیتهایی در بخشهای مختلف اعمال شده که بر اساس هماهنگیها، صنایع عمده برنامههای تعمیراتی را در پیک مصرف و در زمان اعمال محدودیت انجام دهند.
این در حالی است که طبق اعلام برخی منابع، گاز مصرفی روزانه دو صنعت مهم بورسی فولاد و سیمان از 40 و 24 به 15 و 6 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
پیشتر دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفته بود که هیچ یک از صنایع پتروشیمی با قطعی گاز مواجه نیستند؛ اما این احتما وجود دارد و باید برای قطعی گاز آماده شویم.
احمد مهدوی ابهری ضمن اشاره به اینکه دستوری مبنی بر قطع یا محدودیت گاز پتروشیمی صادر نشده است، گفت: سال گذشته عدمالنفع پتروشیمیها از قطع گاز و یا اعمال محدودیت حدود ۶۸۰ میلیون دلار بود یعنی این میزان تولید و صادرات صورت نگرفت. برای امسال هنوز معلوم نیست که چه اتفاقی میافتد و این مساله بستگی به سردی هوا دارد، اکنون با شرکت گاز در تعامل هستیم و هر اتفاقی بیفتد قطعا اطلاعرسانی خواهیم کرد.
همچنین، رئیس مرکز کنترل شرکت ملی گاز ایران به احتمال قطعی گاز اشاره کرده بود و ضمن بیان اینکه مصرف گاز خانگی و تجاری بیش از 20 دصرد افزایش پیدا کرده است، گفت: باتوجه به کاهش چهار درجهای دمای هوا تا انتهای هفته، ۲۰ درصد دیگر به مصرف گاز اضافه خواهد شد.
وی افزود: از چند روز آینده مصرف گاز شیب صعودی پیدا خواهد کرد و احتمالا میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ۷۵ درصد برسد.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران نیر در این باره گفت: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری روز گذشته (دوشنبه، ۱۴ آذرماه) نسبت به یکشنبه، ۶ درصد افزایش یافت و به 530 میلیون متر مکعب رسید.
افزایش مصرف گاز با توجه به مشکلات گاز در صنعت پتروشیمی و پالایشی در سال گذشته، به هیچ وجه خبر خوبی برای این گروه نیست. در حالی که ایران دارنده دومین ذخائر بزرگ گازی در دنیاست برای تامین مصرف خانگی گاز ناچار به قطع گاز صنایع مهم پتروشیمی و فولاد است.
منبع: تجارت نیوز
https://baharestaniran.ir/?p=2286