×

منوی اصلی

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.
فشار سینوسی چیست؟

به گزارش بهارستان ایران: بسیاری از مردم، فشار سینوسی را در اثر آلرژی‌های فصلی یا سرماخوردگی معمولی تجربه می‌کنند. فشار سینوسی ناشی از مسدود شدن مجاری بینی است. هنگامی که سینوس‌های شما نمی‌توانند تخلیه شوند، ممکن است التهاب و درد را در سر، بینی و صورت خود تجربه کنید.

سینوس‌های شما در دو قسمت جفت شده‌اند و در چهار ناحیه اصلی صورت قرار دارند:

-جلویی، در پیشانی

-اتموئید، بین چشم ها و در سراسر بینی

-فک بالا، در گونه ها

-اسفنوئید، پشت چشم و در امتداد پشت سر

7 درمان خانگی برای فشار سینوسی

در حالی که برخی از درمان‌های بدون نسخه می‌توانند به کاهش علائم کمک کنند، درمان‌های طبیعی مؤثر بسیاری نیز وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم:

تنفس بخار گرم

هوای خشک و خشکی سینوس‌ها می تواند فشار سینوسی را افزایش داده و باعث سردرد و درد ضربان دار شود. بخار به هوا رطوبت می افزاید، به مرطوب شدن مجرای سینوسی کمک می کند و مخاطی را که ممکن است در طول زمان غلیظ شده باشد رقیق می کند.

برای کاهش فشار، دوش آب گرم بگیرید و بخار را تنفس کنید. همچنین می توانید از مرطوب کننده برای تسکین طولانی مدت بیشتر استفاده کنید. بنابراین همین حالا یک دستگاه بخور بخرید.

همچنین بهتر است برای تقویت بیشتر، روغن اکالیپتوس را به حمام یا بخور خود اضافه کنید تا بهبودی خود را سرعت بخشد. اکالیپتوس حاوی سینئول است، ماده‌ای که برای تسریع بهبود سینوزیت حاد شناخته شده است. این روغن همچنین می تواند به کاهش گرفتگی بینی و پاکسازی مسیرهای شما کمک کند.

شستشو با نمک

یک درمان رایج برای فشار و احتقان سینوسی، شستشو با نمک است. اسپری سالین حاوی نمک است که به افزایش رطوبت در بینی و کاهش فشار سینوسی کمک می کند. می‌توانید اسپری سالین را از داروخانه‌ها بخرید، یا می‌توانید خودتان با جوش شیرین، آب مقطر و نمک بدون ید درست کنید.

استراحت کافی

خواب کافی در شبانه روز می تواند به بهبودی بدن کمک کند. خواب مغز شما را تحریک می‌کند تا هورمون‌هایی ترشح کند که رشد بافت‌ها را تشویق می‌کنند. همچنین زمانی که در حالت استراحت هستید، بدن شما قادر به تولید گلبول‌های سفید بیشتری است که برای حمله به ویروس ها و سایر باکتری ها ضروری است.

سعی کنید قبل از خواب از فعالیت‌ها یا نوشیدنی هایی که بیش از حد تحریک کننده هستند خودداری کنید. اجازه دادن به بدن برای استراحت می‌تواند به کاهش فشار سینوسی، سرعت بخشیدن به زمان بهبودی و ایجاد احساس شادابی بیشتر کمک کند. اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، از طریق مشاوره آنلاین پزشکی در مورد خواب بهتر اطلاعات بگیرید.

ارتفاع

همانطور که خواب برای بهبودی ضروری است، نحوه خوابیدن نیز می‌تواند علائم سینوسی را کاهش دهد. صاف دراز کشیدن می‌تواند تجمع مخاط را در مجرای بینی افزایش دهد، فشار سینوسی شما را بیشتر کرده و چرخه خواب شما را مختل کند.

در شب سر خود را با بالش بالا نگه دارید تا سر بالاتر از قلب قرار بگیرد. این وضعیت خوابیدن از ایجاد فشار سینوس جلوگیری می کند و به شما کمک می کند راحت تر نفس بکشید.

آبرسانی

کم آبی می‌تواند به خشک شدن مجاری سینوسی و افزایش فشار در صورت شما منجر شود. اگر احساس می‌کنید در شرایط جوی خشک هستید، مصرف آب خود را در طول روز افزایش دهید. مایعات انسداد سینوس های شما را کاهش می دهد.

در حالی که آشامیدن آب ممکن است اولین انتخاب شما برای هیدراته ماندن باشد، می‌توانید مایعات را از طریق سایر غذاها و نوشیدنی‌ها از جمله موارد زیر حفظ کنید:

-سوپ و آبگوشت

-تکه‌های یخ

-چای

-سبزیجات و میوه‌های مبتنی بر آب

تکنیک‌های آرامش بخش

فشار سینوسی شما ممکن است باعث شود که در سر، صورت و گردن خود احساس تنش کنید. درمان بیوفیدبک (یک روش درمانی جایگزین که به شما می آموزد چگونه عملکردهای بدن خود را کنترل کنید) می‌تواند این فشار را کاهش دهد.

این روش در تسکین سردرد، ترکیب تمرینات تنفس عمیق و مدیتیشن برای رسیدن به آرامش و کاهش درد، موفقیت ثابتی داشته است. یوگا، مدیتیشن و سایر تکنیک‌های آرامش بخش می‌توانند به کاهش درد و فشار ناشی از عفونت‌های سینوسی کمک کنند.

ورزش کنید

مشابه یوگا، ورزش می‌تواند فشار سینوسی را کاهش دهد. فعالیت بدنی می‌تواند گردش خون را افزایش دهد و به طور موقت احتقان را کاهش دهد تا تنفس راحت شود. اگر چه هنگام بیماری انجام دادن آن ناراحت کننده است، اما فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش زمان بهبودی و سرعت بخشیدن به بهبودی کمک کند.

کلام آخر

علائم فشار سینوسی می‌تواند دردناک و ناراحت کننده باشد. علاوه بر استفاده از روش‌های درمانی سنتی مانند ضداحتقان‌ها و مسکن‌ها، درمان‌های خانگی جایگزین نیز می‌توانند بهبودی شما را تقویت کنند.

اگر بعد از یک هفته، همچنان علائم فشار سینوسی را تجربه کردید، یا اگر شروع به بدتر شدن کردند، به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید زیرا این امر می‌تواند نشانه عفونت جدی‌تری باشد که ممکن است به آنتی بیوتیک‌های تجویز شده نیاز داشته باشد.

منبع: دکتر

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.