به گزارش بهارستان ایران: «علیرضا مزینانی» در حاشیه بازدید از بخشهایی از پارک ملی خجیر و سرخه حصار، گفت: یکی از اولویتها و رویکردهای جدید مدیریتی در حوزه محیط زیست استان تهران، توجه بیشتر به موضوع مناطق طبیعی تحت حفاظت سازمان محیط زیست و افزایش ضریب حفاظت این مناطق است.
وی بر لزوم انجام اقدامات لازم برای پیشگیری از شیوع بیماریهای حیات وحش بهخصوص طاعون نشخوارکنندگان اشاره و اظهارکرد: در خصوص شیوع بیماری حیات وحش، استانهای همجوار باید بهطور ویژه رصد شود و در این زمینه بحث نظافت، نگهداری و ضدعفونی از آبشخورها و هر گونه اقدام مرتبط باید در اسرع وقت در سطح استان تهران بهطور فراگیر به انجام رسد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین در ادامه از پاسگاه های محیط بانی جاجرود و باغشاد بازدید و با محیط بانان دیدار و گفتگو کرد.
مزینانی در این دیدار محیط بانان و نیروهای یگان حفاظت را خط مقدم صیانت و حفاظت از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست دانست و اظهارکرد: امنیت جانی و توجه به مسایل رفاهی محیط بانان و دیگر کارکنان از اولویتهای اساسی رییس سازمان حفاظت محیط زیست است و در این رابطه مباحث مرتبط با محیط بانان بهطور ویژه پیگیری خواهد شد.
وی در بازدید از حاشیه رودخانه جاجرود بر موضوع سامان بخشیدن به وضعیت نخالههای ساختمانی تخلیه شده در حاشیه این رودخانه تاکید کرد و گفت: اقدامات لازم باید برای حفاظت از این حوزه آبریز و مقابله با هرگونه آلودگی و تهدیدات محیط زیستی در این حوزه با قید فوریت صورت پذیرد.
دستگیری ۵۸ متخلف شکار و صید از ابتدای سال جاری
«فرهاد زندی» فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص آمار تخلفات و کشفیات یگان حفاظت محیط زیست استان از ابتدای امسال گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۵۸ متخلف در سطح مناطق چهارگانه استان تهران دستگیر شدهاند که این تعداد شامل ۵۳ فقره تخلف شروع به شکار همچنین صید و شکار غیرمجاز انواع گونههای جانوری از جمله شکار قوچ و میش وحشی، کل و بز، کبک و صید انواع قزل آلا بوده است.
وی با اشاره به اینکه طی این مدت با اقدام بهموقع ماموران اجرایی، ۱۸۲ عدد گونههای جانوری کشف شد و از فروش غیرمجاز آنها جلوگیری به عمل آمد، تصریح کرد: این گونههای جانوری که عمده آنها از بازار خرید و فروش پرندگان خلیج فارس کشف شدهاند شامل شاهین، دلیجه، عقاب، شاه بوف، جغد، قرقی، سنجاب، لاک پشت، روباه، ایگوانا، میمون، تمساح، جوجه تیغی، طاووس، چین چیلا، ملنگو، بوتیمار بودند که از این تعداد ۸۸ گونه جانوری تیمار و در زیستگاههای طبیعی استان رهاسازی و مابقی به مراکز نگهداری مربوطه در سطح استان تحویل داده شدند.
زندی در ادامه با تاکید بر اینکه ماموران اجرایی استان در زمینه اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست، آموزشهای لازم را دیدهاند و این برنامههای آموزشی همچنان ادامه خواهد داشت، گفت: از ابتدای امسال چندین مورد اطفا و جلوگیری از گسترش حریق در مناطق آزاد و تحت مدیریت استان به میزان مجموع ۱۰ هکتار انجام شده است.
وی آبرسانی به حیات وحش با توجه به خشکسالی موجود با استفاده از آبشخورهای تعبیه شده در مناطق تحت مدیریت را از دیگر اقدامات انجام شده یگان حفاظت استان تهران برشمرد و اظهار داشت: بازسازی و لایروبی آبشخورهای مناطق تحت مدیریت و آبرسانی مستمر به حیات وحش پس از وقوع سیلهای اخیر نیز در طی این مدت در کمترین زمان ممکن به انجام رسید.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان، خاطرنشان کرد: گشت و پایش ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان در سطح مناطق حفاظت شده و شهرستانهای استان به طور مستمر ادامه داشته است و با متخلفان برخورد قاطع و بدون اغماض خواهد شد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
https://baharestaniran.ir/?p=412