به گزارش بهارستان ایران: «نسرین منصوری» در این خصوص، اظهار داشت: حتما داستانهای بسیاری درباره حاملگی زنان در سنین ۵۰، ۶۰ یا ۷۰ شنیدهاید اما در واقع این بارداریها با تخمک اهدایی و یا با کمک IVF انجام شدهاند.
وی عنوان کرد: زنان با تمامی تخمکهایی که تا یائسگی نیاز دارند به دنیا میآیند و با افزایش سن، تعداد تخمکها کاهش یافته و غیر طبیعیتر میشوند ضمن اینکه برخی بیماریها منجر به کاهش شانس باردارداری میشوند مثلا آندومتریوز یکی از این بیماریها است.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در حدود ۴۵ سالگی احتمال بارداری طبیعی در فرد تقریباً به صفر میرسد و بعد از یکسال تلاش، شانس بارداری تا زیر ۳۰ سالگی ۸۵ درصد در ۳۰ سالگی ۷۵ درصد در ۳۵ سالگی ۶۶ درصد، در چهل سالگی ۴۴ درصد است.
وی درخصوص خطرات بارداری در سنین بالا اظهار داشت: بارداری در این سنین خطراتی برای مادر و جنین به همراه دارد و اگر زنان به بارداری بعد از ۳۵ سالگی فکر میکنند درباره خطرات این اقدام حتما باید با پزشک صحبت کنند.
به گفته وی چند قلوزایی، دیابت بارداری، نقص های مادرزادی، سقط جنین، فشار خون بالا زایمان زودرس و کاهش وزن نوزاد از جمله خطرات بارداری در سن بالا است.
وی خاطرنشان کرد: اکثر زنان باردار بالای ۳۵ سال بارداری و نوزاد سالمی خواهند داشت اما در عین حال به مراقبت های خاصی مثل مشاوره قبل از بارداری برای بررسی خطرات، جلسات مرتب و مکرر با پزشک، غربالگری ها و آزمایشها و مشاورههای مرتبط با نقصهای مادرزادی نیاز دارند.
همچنین ملاقات با فرد متخصص درباره خطرات مرتبط با سن برای مادر و نوزاد، کنترل بیماری های فعلی مادر تحت نظر پزشک متخصص مربوط به آن بیماری، نظارت دقیق رشد جنین، غربالگریهای زود هنگام برای درمان دیابت بارداری و فشار خون بالا و برنامه ریزی برای زایمان جهت پیشگیری از احتمال نیاز به سزارین از دیگر نیازهایی است که باید به آن توجه کنند.
بارداری در سن بالا کمی مشکل است
منصوری تاکید کرد: برای کاهش بروز شانس بیماریها و عوارض ثانویه مواردی را باید رعایت کنند که از آن جمله میتوان به عدم مصرف سیگار، داشتن رژیم غذایی سالم، عدم مصرف الکل و مواد مخدر، کنترل افزایش وزن، فعال بودن در دوران اقدام برای بارداری و در طول بارداری، حداقل مصرف کافئین، عدم قرارگیری در معرض بیماریهایی مثل سرخچه، عدم مصرف غذاهای خطرناک مثل گوشت نیمه خام در دوران بارداری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه فرد میتواند در سنین بالا باردار شود اما کمی مشکل است، گفت: باروری بستگی به عملکرد تخمدان و سلامت کلی بدن زن دارد اگر تخمک گذاری مرتب انجام شود و تخمکها با کیفیت باشند، بارداری طی یک سال و فقط با رابطه جنسی صورت میگیرد و برای این منظور فرد میتواند قبل از بارداری و در دوران اقدام با پزشک مشورت کند تا عملکرد تخمدان بررسی شود که احتمال موفقیت در بارداری به صورت طبیعی مشخص خواهد شد.
وی به سخت بودن و در عین حال مزایای بارداری در سنین بالا اشاره کرد و گفت: دانشآموزانی با مهارتهای زبانی بالا سلامت کلی بالاتر کودکان در سنین پیش دبستانی، مهارتهای فرزند پروری بهتر از جمله مزایای بارداری در سنین بالا است.
منصوری همچنین افزود: افراد در سنین بالاتر صبر و حوصله بیشتری دارند، مادران مسنتر کمتر سر کودک خود فریاد زده و رفتارهای خشن کمتری دارند و این مادران در قرار دادن حد و مرز برای کودکان بهتر عمل میکنند و کودکان با مادران مسنتر مشکلات رفتاری، اجتماعی و احساسی کمتری دارند.
منبع: بهداشت نیوز
https://baharestaniran.ir/?p=14586