به گزارش بهارستان ایران: ماهی یکی از خوشمزهترین مواد غذایی در سبد خانوادهها است و این ماده غذایی مفید سرشار از پروتئینهای سالم است که به راحتی میتواند در دستگاه گوارش هضم وجذب شود.
ماهیها دارای طبع سرد هستند و معمولا همه استفاده از آن را دوست ندارند اما درصورت مصرف ماهی یکسری نکات وجود دارد که باید به آن توجه کرد و آن هم این است که خوردن چه غذاهایی میتواند با ماهی برای انسان خطرناک باشند.
مواد غذایی به مانند داروها میتوانند در زمان مصرف همزمان با هم ایجاد تداخل کنند و گاهی این تداخل بسیار مضر و خطرناک است. خوردن ماهی با برخی از مواد غذایی می تواند باعث ایجاد مشکلات شدید گوارشی برای انسان شود. خوردن ماست با ماهی میتواند در بدن فرد ایجاد آلرژی کند. این آلرژی میتواند به صورت سوزن شدن زیر پوستی و یا سوزن شدن در ناخن باشد که به تناوب ایجاد میشود و از بین میرود.
گاهی ممکن است باعث سیاه شده قسمتهایی از پوست پا شود. میزان آلرژی در بدن انسانها با هم متفاوت است و گاها میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به مرگ فرد شود.
چرا ماهی را با برخی غذاها نخوریم؟
ماهی دارای طبعی سرد است و ماست مصرفی همزمان با آن نیز سرد میباشد و این امر باعث میشود که سردی بر بدن غلبه کرده و ایجاد مشکل کند.
به همین خاطر است که به همه توصیه میکنند همراه با ماهی یک ماده غذایی دارای طبع گرم استفاده کنند.
– خوردن دوغ نیز به سبب ایجاد نفخ و ناراحتیهای گوارشی در زمان مصرف ماهی توصیه نمیشود. گاهی خوردن دوغ به همراه ماهی سبب اسهال شدید در افراد میشود.
– مصرف شیر و تخم مرغ به همراه ماهی بسیار خطرناک است.
– از مصرف همزمان سایر گوشتها با ماهی خودداری کنید.
– مصرف دوغ و ماست همراه با ماهی ممنوع است.
– ترجیحا ماهی را با ادویه جات گرم و یا به صورت شکم پر سرو و میل کنید.
– بر خلاف اعتقاد خیلیها که فکر میکنند ماهی را باید بیشتر در زمستان مصرف کرد، ماهی به دلیل طبع
– سردش توصیه میشود که در تابستان بیشتر از زمستان خورده شود.
– به علت سردی ماهی آن را در وعده ناهار میل کنید و در صورت استفاده در وعده شام حتما باید موادغذایی گرم مانند گردو، زنجبیل، خرما و کنجد به همراه آن استفاده شود. در غیر اینصورت خطر حمله قلبی را افزایش میدهد.
– استفاده از ماهی در کسانی که خودشان نیز دارای طبعی سرد هستند توصیه نمیشود.
– نوشیدن آب به هنگام صرف ماهی نیز ممنوع است.
بهترین چاشنی ماهی
بهترین چاشنی برای ماهی آب نارنج تازه و سیر است. نارنج تنها ماده ترشی است که، مزاج گرم دارد. افرادی که دارای فشار خون بالا میباشند نباید ماهی را مواد ترش مزه مصرف کنند. مصرف لیموترش به دلیل ویتامین C موجود در آن به همراه ماهی بسیار توصیه میشود، چرا که جذب آهن موجود در ماهی را چندین برابر میکند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
https://baharestaniran.ir/?p=13491