به گزارش بهارستان ایران – مهدی مصلحی: با توجه به افزایش هک در سالهای اخیر در گزارش زیر به انواع هک و جرائم آن در قانون میپردازیم.
هک به چه معناست؟
هک نوعی تجاوز به حریم شخصی افراد به شمار میآید که به دلیل سوء استفادههای زیاد برای آن مجازاتی تعیین شده است. این نفوذ میتواند به یک شرکت یا تجهیزات ارتباطی داخلی یک سیستم صورت بگیرد. هک به منظور دزدیدن، تغییر دادن و استفاده از اطلاعات شخصی افراد اتفاق میافتد.
در واقع اهداف هک در دستههای مختلفی قرار میگیرد و میتواند به دلایل شخصی یا تجاری انجام شود. به جز اهداف گوناگون، هک دارای انواع هکرها است که در نهایت ضعف یک سیستم امنیتی، شبکه، وب سایت یا اپلیکیشن را نشان میدهند. هکرها از این نقاط ضعف مثل وسیلهای برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند.
هک در واقع کاری است که برای پیدا کردن نقاط ورودیِ ممکن در سیستمهای کامپیوتری و یا شبکههای کامپیوتری انجام میشود و در نهایت رخنه و ورود، اتفاق میافتد. Hacking معمولا برای پیدا کردن راه دسترسی البته از نوع دسترسی غیرمجاز به سیستمها و شبکههای کامپیوتری انجام میشود. عموما هدف از هک، یا صدمه رساندن به سیستمها است یا دزدیدن اطلاعات موجود در سیستم. اما هک میتواند وجهه قانونی هم داشته باشد و آن زمانی است که از هک برای پیدا کردن نقاط ضعف سیستمهای شبکه و کامپیوتری استفاده میشود. در واقع هک با هدف تست انجام میشود. این نوع هک را (Ethical Hacking) هک اخلاقی مینامیم.
با رعایت نکات زیر تا درصد بالایی جلوی هک شدن گرفته میشود:
1. استفاده از فایروال در سطح سیستم کامپیوتری و شبکه
2. استفاده از نرم افزارهای معتبر
3. استفاده از ابزارهای مانیتورینگ برای شبکه و سرورها
4. آپدیت سیستم و Firmware و نرم افزارهای نصب شده
5. استفاده از سیستم عامل و نرم افزارهای تست و تایید شده
6. استفاده از سخت افزارهای معتبر و قطعات اورجینال از شرکتهای معتبر
7. نصب و آپدیت آنتی ویروس
انواع هک چیست؟
بر اساس اینکه چه چیزی هک میشود، میتوان هک را به دستهها و انواع مختلفی تقسیم کرد. در ادامه انواع هک را معرفی میکنیم:
Website Hacking – هک وب سایت
هک وب سایت یعنی به دست گرفتن غیرمجاز کنترل روی وب سایت و نرم افزارهای مربوط به آن مانند دیتابیس و اینترفیسهای دیگر. خواندن مطلب “روشهای جلوگیری از هک وب سایتها” در زمینه امنیت مفید است.
Network Hacking هک شبکه
هک شبکه یعنی جمعآوری اطلاعات درباره شبکه با استفاده از ابزارهایی مانند Telnet، NS lookup، Ping Tracert، Netstat و غیره. این کار با هدف آسیب رساندن به سیستم شبکه و از کارانداختن آن انجام میشود.
Email Hacking – هک ایمیل
هک ایمیل شامل دسترسی غیرمجاز به اکانت ایمیل و استفاده از آن بدون اجازه مالک آن است. مطلب “جلوگیری از هک ایمیل و بالا بردن امنیت آن” در این زمینه نکات بسیار کاربردی و مهمی ارایه میدهد.
Ethical Hacking – هک اخلاقی
با هدف تست سیستم شبکه و کامپیوتر است و شامل یافتن نقاط ضعف این سیستمها است. در نهایت هم این نقاط ضعف، اصلاح میشود.
Password Hacking – هک رمز عبور
هک کردن رمز عبور و پسورد شامل ریکاور کردن پسوردها از اطلاعاتی است که یا روی سیستمها ذخیره شده یا در تراکنشها استفاده شده است.
Computer Hacking – هک کامپیوتر
هک کردن کامپیوترها شامل دزدیدن رمز عبور و ID با استفاده از روشهای هک است و هکر با این اطلاعات، اقدام به دسترسی غیرمجاز به سیستم پردازشی میکند.
واژه هکر جهت توصیف شخصی که در پی کشف آسیب پذیریهای سیستمهای کامپیوتری است تا از آن سوء استفاده کند، کاربرد دارد. هکرها، از نقاط آسیب پذیر جهت جمع آوری اطلاعات، مسدود کردن دسترسی به سیستم یا دسترسی به سیستمهای بیش تری در یک شبکه استفاده میکنند.
برای مثال، هکر ممکن است برای آسیب رساندن به افراد، اطلاعاتی را از طریق سرقت هویت یا خراب کردن یک سیستم به دست آورد، این هکرها معمولا از این اطلاعات برای باجگیری استفاده میکنند، به این هکرها، هکرهای مخرب گویند. اما اگر هکر از دانش خود برای افزایش امنیت شبکه استفاده کند، به آن هکر قانونمند میگویند. این هکرها درک بالایی از رایانه، شبکه، برنامه نویسی و یا سخت افزار دارند.
جرم هک کردن چیست؟
افرادی که مرتکب این جرم میشوند به حبس از ۹۰ تا یک سال محکوم میشوند و یا پرداخت خسارت که از ۵ میلیون شروع میشود و تا ۲۰ میلیون ریال ادامه دارد. اگر جرم بزرگتر باشد و در حال انتقال امواج نوری و… باشد برای او جزای نقدی ۱۰ تا ۴۰ میلیون ریال در نظر میگیرند و بین ۶ ماه تا ۲ سال حبس دارد.
https://baharestaniran.ir/?p=16016