×

منوی اصلی

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.
روابط با آمریکا هیچوقت درست نمی‌شود

به گزارش بهارستان ایران: «ضرورت حفظ دستاوردها» عنوان یادداشت روزنامه اعتماد به قلم محسن هاشمی‌رفسنجانی است که در آن آمده: با استقبال از ترمیم روابط ایران و عربستان، راهبردی که آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی براساس فهم عمیق خود از جهان اسلام از سال 1376 بدون میانجیگری از سفر پاکستان در اجلاس کنفرانس اسلامی با امیرعبدالله آغاز کرد و تا آخر عمر تأکید بر ضرورت همراهی و همکاری همه کشورهای اسلامی برای پایان دادن به جنگ و خونریزی و تنش در جهان داشت و می‌گفت که هر پدیده‌ای راه‌حل منطقی خود را دارد و حرکات افراطی بحران منطقه را تشدید می‌کند. ایران در قرون گذشته گرفتار استعمار بود و غربی‌ها بر کشور حاکم بودند و تصمیمات مهم با اراده آنها گرفته و عمل می‌شد. همین که مردم قیام کردند و سرنوشت خود را به دست گرفتند، دستاورد مهمی است. برای اولین ‌بار در تاریخ ایران حکومت رسمی اسلامی با محور مکتب اهل بیت (ع) در ایران تشکیل شد. اکثریت مردم ایران شیعه و اهل سنت هم محبان اهل‌بیت (ع) هستند. طبیعی است که حکومت اسلامی و شیعی برای مردم ایران یک دستاورد سیاسی و عقیدتی ارزشمند است. به صورتی انقلاب اسلامی را می‌توان معجزه قرن گذشته نامید و کاری که مردم ایران به رهبری امام (ره) کردند، برخلاف همه پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های استعمارگران و استکباریان در ایران اسلامی به وقوع پیوست.

کشوری که قرن‌ها گرفتار بلیه شاهنشاهان بود و مردم استبداد را با همه اجزای وجودشان لمس می‌کردند، از شرّ استبداد آزاد شد و در اختیار مردم قرار گرفت. کشوری که معمولا تحت تاثیر فرهنگ مبتذل غرب و کفر جهانی دست و پا می‌زد، به طرف اسلام راستین حرکت کرد و مردمی که خواب آزادی را نمی‌دیدند، آزاد شدند و سرنوشت خود را در دست گرفتند و همه ‌چیز را از پایه نظام، قانون اساسی، مجلس، ریاست جمهوری و مهم‌تر از همه رهبر را خودشان انتخاب کردند و همه حملات ناجوانمردانه‌ای که از طرف ابر قدرت‌ها و ارتجاع متوجه آنها بود، دفع کردند و امروز اکثریت اعتراف دارند که یک قدرت واقعی بر اساس اسلام و تمامیت ارضی ایران در منطقه شکل گرفته است. ارزیابی اولیه از پیروزی انقلاب این بود که نیروهای انقلاب نتوانند کشور را جمع و جور کنند و به زودی تسلیم می‌شوند و جای خودشان را به نیروهای مورد نظر آنها می‌دهند شاید هم به فکر کودتایی شبیه 28 مرداد بودند.

در 45 سال گذشته حداقل با 40 انتخابات و موارد اصولی با رفراندوم تثبیت شد و مواردی چون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس، شوراها و مجلس خبرگان با حضور مردم در سطح قابل قبول برگزار شد. انسجام کشور را حفظ و توطئه‌ها کشور را به هم نریخت. طبعاً با دستاورد ضداستعماری روابط خارجی به ناچار دچار تنش شد ولی جهان سوم استقبال کرد و روابط با آنها حسنه شد. در جنگ تحمیلی به خاطر اینکه از پیروزی ایران نگران بودند، سختگیری‌های زیادی علیه ایران می‌شد. با تحریم‌ها بدرفتاری هم می‌کردند. به دشمن سلاح، اطلاعات و تبلیغات می‌دادند. البته بعد از جنگ روابط با جهان تلطیف شد و فرصتی پیدا شد تا با استفاده از منابع خارجی و منابع داخلی کشور را بسازیم. زیر بناهای کشور را که در جنگ آسیب‌دیده، ساخته شد و به شرایط عادی برگردانده شد. این کار فراز و نشیب داشت. آن تاریخ تا خروج ترامپ از برجام وضع ما با اروپا نسبتا خوب بود. دیگر آن نگرانی‌ها را نداشتیم.

با شرق و کشورهایی مثل ژاپن، چین و هند هم خوب هستیم. ولی روابط ما با امریکا هیچ ‌وقت شکل درستی نگرفته که البته انتخاب خودمان است. یعنی نظام ما نمی‌خواهد این وضع را عادی کند. شاید اگر بخواهیم، راه باشد. فکر می‌کنم آن مقداری که نظام مصلحت خود می‌دید، در تنش‌زدایی پیش رفته بود. حدی که توقعات بیجای آنها بود، باقی مانده است. در مجمع تشخیص مصلحت نظام چشم‌انداز 20 سال آینده مشخص و اولویت‌ها در آن آمد و با تایید رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و برنامه‌های 5 ساله بر اساس آن تدوین شد. چشم‌انداز 20 ساله ایران را اولین قدرت منطقه و جزو کشورهای پیشرفته خواسته. اولویت را به عدالت اجتماعی داده‌ تا همه اقشار جامعه از زندگی قابل قبولی بهره بگیرند، در عین حال در محیط رقابتی هر کس تلاش بیشتری کند، برخورداری بیشتری هم داشته باشد. ایران در بین کشورها، متکی به خود و دارای نیروهای سطح بالای علمی شد که از طریق دانشگاه‌ها به دست ‌آمد. قرار شد کشوری مسلمان که در میان کشورهای اسلامی یک نمونه مشخص اسلامی موفق جلوه کند. کشوری که دارای تأمین عدالت اجتماعی برای همه اقشارش باشد.

از لحاظ سیاسی مردم تصمیم‌گیر باشند. شوراها، مجلس شورا و سایر نهادهای انتخابی از طریق مردم همه تصمیم‌ها را در دست داشته باشند. در تکنولوژی به دیگران محتاج نباشد. در دفاع از خود نیرومند باشد. از لحاظ تأمین غذایی و امنیت مرزی و داخلی در حد قابل قبول و قابل اعتماد به مردم متکی باشد. در ارتباطات جهانی با همان سیاست استعمار استکبارستیزی، اما با تنش‌زدایی و منطقی در صحنه باشد. اگر نظامی نتواند کارایی داشته باشد، هر چند اهداف درستی را در نظر بگیرد، موفق نیست. ولی حق انقلاب اسلامی در کوران خصومت‌های امپرالیسم خبری ضایع می‌شود که علیه انقلاب اسلامی کار می‌کنند. بدون استثنا در همه ابعاد از لحاظ مادی کارنامه افتخارآمیزی در این 40 سال داریم.

منبع: دیده بان ایران

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.