به گزارش بهارستان ایران: «داود منظور» درخصوص مالیات حقوق، اظهار داشت: مالیات در نظر گرفته شده برای حقوق و دستمزد در لایحه بودجه ۱۴۰۲ رشد ۲۷ درصدی است، اما میزان افزایش حقوق کارکنان در این لایحه افزایش ۲۰ درصدی دارد.
به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، علت این رشد پیدا شدن برخی مالیاتهای سالهای قبل است که پرونده آنها از قبل مانده است. در سالهای گذشته شاهد آن بودهایم که فرارهای مالیاتی از حقوق و دستمزد صورت میگرفت که امسال با محاسبات سنجیده شده جلوی آن گرفته شده است.
معاون وزیر اقتصاد گفت: این اقدامات امسال صورت گرفت و درآمد مالیاتی از محل حقوق و دستمزدها بیش از رقم افزایش حقوق کارکنان بوده است.
او درباره مالیات مشاغل و اصناف، گفت: امسال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل عملا مالیات مقطوع را پذیرفتند، ولی نه با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی سالانه، بلکه با محاسبه میزان فروش سالهای قبل اصناف بوده است.
منظور افزود: امسال ۲۰۰ درصد رشد در صورتهای اظهارنامه مالیاتی اصناف و مشاغل و نیز طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم بوده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی، یادآور شد: بر اساس ماده ۱۴۵ قانون مالیاتهای مستقیم سود سپردههای بانکی از مالیات معاف هستند، فعلا بحثی درباره حذف معافیت مالیاتی شود سپردهها نداریم بنابراین سود سپردههای بانکی مشمول مالیات نیستند شرایط تورمی کشور به گونهای است که سود سپردههای بانکی در مقابل رقم تورم عددی نیست و به خروج پول از بانک میانجامد.
معاون وزیر اقتصاد درباره درآمد مالیاتی بودجه سال آینده، گفت: پیش بینی درآمد ۵۴ درصدی داریم و از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان امسال به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد که محل این درآمدها قطعی سازی پروندههای مالیاتی مانده از سالهای قبل است که برآورد ما ۲۱۳ هزار میلیارد تومان از این محل است و سریعتر باید تعیین تکلیف شوند. امسال هم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از پروندههای مالیاتی سالهای قبل قطعی سازی شده است.
او تاکید کرد: از ۴۰۰ شرکت بورسی در این ۳ ماه توانستهایم ۳۳ هزار میلیارد تومان درآمد ارزی محل مالیات بر ارزش افزوده اظهارنامه دریافت کنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، اظهار کرد: اجرای قانون پایانههای فروشگاهی از اول آبان شروع کردهایم شیب شایستهای را در این بخش شاهد هستیم و با ارسال صورت حساب الکترونیک به سامانه مودیانی این میزان رشد ثبت شده است.
او گفت: ۱۱ میلیون صورت حساب صادر شده و رقم صورت حسابهای صادر شده بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و میزان مالیات ارزش افزوده در سامانه مودیان مالیاتی ۳۳هزار میلیارد تومان شرکتهای بورسی در سامانه آمده اند گزارش کردهاند و با این شفافیت یک رشد قابل ملاحظهی را شاهد هستیم.
معاون وزیر اقتصاد گفت: افزایش اشراف اطلاعاتی را در این بخش با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی را شاهد هستیم همچنین با کسب این اطلاعات سال گذشته رشد ۵۸ درصدی داشته و امسال رشد ۵۵ درصدی و سال آینده رشد ۵۴ درصدی داشته است.
معاون وزیر اقتصاد درباره مالیات بر ارزهای دیجیتال، گفت: به عنوان کارشناس اقتصاد به مردم توصیه میکنم وارد بازار ارزهای دیجیتال نشوند، چون بسیار پر ریسک است و نوسان زیادی دارد که ممکن است خیلیها متضرر شوند؛ بنابراین این بازار خانمان سوز است اما اگر کسی وارد این بازار شد، باید گفته شود این معاملات عملا غیر قانونی است و چون غیر قانونی است ممکن است تبعات دیگری هم داشته باشد بنابراین ما با کمک بانک مرکزی سکوهای اجرای معاملات رمز ارز را پایش میکنیم.
او ادامه داد: بانک مرکزی میتواند متوجه شود که کدام درگاه بانکی به معاملات ارزهای دیجیتال اختصاص دارد ما هم میتوانیم میزان معاملات را شناسایی کرده و هر درآمدی از این محل مشمول مالیات خواهد شد.
منظور در پایان، گفت: نقطه تبدیل رمز ارز به ریال قابل شناسایی است، البته، تاکنون، گزارشی از بانک مرکزی درباره میزان معاملات رمارزهای دیجیتال دریافت نکردهایم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://baharestaniran.ir/?p=14040